03 december, 2013

Broccolipaj med ädelost

Superbra pajkalsrecept med grahamsmjöl och potatis! Lättarbetat och inte så himla skört. Använd styrka på ädelosten efter smak, jag tog en väldigt mild variant, Kvibille Ädel Special, passar bra om man inte vill ha för distinkt smak.

4 pers
Tid: 10 min + 20 min i ugnen

Pajskal
1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 potatisar, kokta, skalade och kalla
50 g smör

Fyllning
300 g broccoli
1/2 purjo
70 g ädelost
2 dl mjölk
2 ägg
1/2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 tsk fransk senap

Topping
1 dl riven cheddarost
2 msk pinjenötter

1. Sätt ugnen på 200 grader. Mosa potatisen med en gaffel och blanda med resten av ingredienserna till pajskalet och nyp ihop till en deg. Smörj en form (24 cm diameter) och tryck ut degen. Förgrädda i 10 minuter. 
2. Skär purjon i bitar och fräs i smör.
3. Koka broccolin i buketter och placera ut i det förgräddade pajskalet. Lägg i purjon och smula över ädelosten. Blanda ihop och häll över äggstanningen, strö sist över riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.
4. När det är ca 10 min kvar tills pajen är färdig, ta ut och strö över pinjenötterna och låt pajen gå klart. 
5. Servera med sallad i mild senapsdressing.

Idé till recept från Tasteline.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen