08 augusti, 2013

Rulltårtsbakelse med jordgubbar


Det finns alltid en anledning att fira, dagens anledning är Rulltårtans Dag! Den här jordgubbsbakelsen gjorde min mamma på midsommar, som en dröm. Smakar sött, friskt och supersomrigt. Som om en midsommarstång hade smak. 

3 ägg
11/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2-1 msk strösocker

Fyllning
hallonsylt
färska jordgubbar skivas
vispgrädde

Du behöver även en bakplåt med bakplåtspapper 30x40 cm.

1. Sätt ugnen på 250 g. Vispa ägg och socker tills pösigt och ljusgult
2. Rör ned resterande ingredienser, förutom strösockret. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper
3. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 min
4. Stjälp upp den gräddade kakan på ett bakplåtspapper som du har strött strösocker på. Ta av av papperet som kakan gräddats på. Om papperet inte vill lossna, pensla det med kallt vatten.
5. Bred ett tunt lager hallonsylt på kakan. Lägg sedan dit de skivade jordgubbarna. Avsluta med ett tunt lager grädde. Rulla ihop. Lägg den svalt någon timme. 
6. Servera i skivor dekorerade med en klick grädde och en jordgubbe på toppen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen