05 november, 2011

Sötpotatissoppa med chévre


En ny favorit i soppdjungeln! Om man inte är ett fan av chévre funkar den säker fint även utan. Jag tycker den gör sig bäst i liten portion, som förrätt eller tillsammans med en sallad. Jag serverade den tillsammans med en machesallad med granatäpple och parmesan. Friskheten i granatäpplet och lite citron i dressingen funkade fint tillsammans med den söta lite kvalmiga soppan.

6-8 personer

3 sötpotatisar (ca 800 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 l vatten
1 kycklingbuljongtärning
150 g getost
1/2 citron
1/2 tsk kajennpeppar
1 tsk salt

garnering
pumpakärnor
3 msk olivolja
2 msk färsk mynta

1. Hacka och bryn lök och vitlök i en rymlig kastrull tills de mjuknat men inte fått färg.
2. Hacka och skala sötpotatisen. Lägg i kastrullen tillsammans med vatten och buljong. Koka tills potatisen mjuknat, ca 15 min.

Under tiden soppan kokar så rosta pumpakärnorna i torr panna. 
Mixa eller mortla den hackade myntan tillsammans med oljan.


3. Tillsätt ca 2/3 av getosten och kryddorna. Mixa soppan slät och smaka av med citronsaft och nymalen svartpeppar. Om soppan blir för tjock så späd den med lite vatten.
4. Servera soppan toppad med myntaolja, pumpakärnor ovh resterande chevré.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen