03 juli, 2009

Grillad Marulk med vitsås


För ett par veckor sedan var det någon som berättade för mig om Fiskbilen. En helt fantastisk ambulerande fiskbutik med färskfrysta fiskar och skaldjur som kostnadsfritt kommer till din dörr. Vi köpte marulk som vi grillade och serverade med en underbar vitsås, färskpotatis och grillade grönsaker. Receptet hittade vi på Fiskbilens hemsida. Tror dessutom att just det här receptet vann deras interna tävling i April. Med andra ord är det "gott-märkt". Vid första anblick blev jag lätt skeptisk mot räkosten, men det visade sig vara grymt! 

4 personer

600 g marulksfilé
1 påse pinjenötter
8 st hackade soltorkade tomater i olja
1/2 tub räkost
1/2 msk hummerfond
1,5 dl  lätt créme fraiche
1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl vitt vin
1 tsk anjovisextrakt (vi tog spadet ur en anjovisburk)
salt efter smak

1. Förbered såsen. Blanda räkost, hummerfond, créme fraich, vitt vin och anjovisspad i en gryta och låt puttra. Smaka av med salt. Ta av från plattan.
2. Vispa grädden separat, rör ner i såsen och värm upp.
3. Grilla marulken.
4. Rosta pinjenötterna
5. Servera den nygrillade fisken tillsammans med pinjenötterna, det soltorkade tomathacket och färskpotatis. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen